Ingrediente
- arpagic 500g
- vin alb sec 150ml
- supă de carne 250ml
- ulei 100ml
- căţei de usturoi 4-5
- cimbru verde 4-5 fire
- rozmarin 4-5 fire
- pulpă de miel 1
- sare
- piper
Mod de preparare
Curăţaţi pulpa de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi fiecare căţel de usturoi în 4, iar firele de cimbru şi rozmarin tăiaţi-le în segmente de circa 3 cm. |nţepaţi pulpa din loc în loc cu un cuţit cu lamă subţire şi în fiecare înţepătură puneţi câte o bucăţică de usturoi şi câte un segment de cimbru şi rozmarin. Ungeţi-o apoi cu ulei şi presăraţi-o cu sare şi piper. Spălaţi arpagicul cu apă rece, apoi puneţi-l în apă clocotindă şi lăsaţi-l să dea în câteva clocote după care scurgeţi-l de apă. Puneţi într-o tavă pulpa de miel împănată împreună cu arpagicul, uleiul, supa şi vinul. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi-o la foc potrivit 60 de minute sau până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu