9 apr. 2011

Placinta romaneasca

Pentru astazi va propunem o reteta pe are trebuie sa o stie orice gospodina, Placinta Romaneasca:


Ingrediente:
1 kg faina,
3 oua,
3 linguri ulei,
1 lingura otet,
1 lingurita sare,

Ingrediente pentru umplutura : 
 
1 kg branza de vaci,
6 oua,
6 linguri zahar,
100 g stafide,
250 g smantana,
gris,
sare,
coaja de lamaie,
250 g unt (pentru stropit)


Mod de preparare:

Se amesteca faina cernuta cu ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat cere ca sa se obtina o coca potrivit de moale.

Se framanta batandu-se de masa, bine de tot.

Coca este indeajuns de framantata atunci cand taiata cu un cutit, prezinta basicute.

Se imparte in bucatele mici, se rotunjeste fiecare bucatica, se unge cu ulei si se aseaza pe masa.

Se acopera cu un vas incalzit. Se lasa sa se odihneasca 20 minute si apoi fiecare bucata se intinde usor din maini pe tava pentru cuptor, in foaie subtire, fara sa se rupa.

Se aseaza peste tava bine unsa cu unt, astfel incat sa cada peste peretii tavii in jos si se continua punand foile una cate una.

Dupa ce s-au pus jumatate din foi se intinde deasupra umplutura preparata astfel: branza se sfarama, se amesteca foarte bine cu smantana, zaharul, ouale intregi, apoi cu stafidele curatate si spalate, putina sare, coaja de lamaie si grisul.

Peste umplutura se continua cu asezarea celorlalte foi, stropind fiecare foaie cu unt.

Ultima foaie se unge bine cu unt, se apasa pe marginile tavii cu dosul unei furculite ca sa se lipeasca foile intre ele, apoi se taie imprejur cu cutitul coca ce prisoseste.

Se coace la un foc potrivit, la inceput.

Nu trebuie sa se rumeneasca de la inceput deoarece aceasta impiedica cresterea.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu