3 apr. 2011

Tort diplomat

Daca aveti un sarbatorit in familie sau pur si simplu va e pofta de ceva dulce si gustos, va recomandam Tortul Diplomat, usor de realizat, cu ingrediente putine si timp de preparare foarte scurt :
Timp de preparare:
1 ora
(complexitate redusa)

 
Ingrediente:
o cana lapte, o cana zahar, 4 oua, 200gr smantana, 250ml frisca, 300gr iaurt, 40gr gelatina, fructe (eu am avut portocale, ananas si visine din compot), o lingura de coaja de portocala/lamaie, un praf de sare.


 
Mod de preparare:
 
1.Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi laptele si pui pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa putin. Iei de pe foc si lasi sa se raceasca.

2.Dizolvi gelatina intr-o jumatate de cana de apa calduta (nu fiarta) sau in zeama de compot.

3.Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugi pe rand frisca, smantana, iaurtul si coaja de portocala/lamaie.

4.Amesteci gelatina cu laptele si galbenusurile, apoi torni compozitia in amestecul de frisca, iaurt si smantana.

5.Tapetezi o tava cu folie, ornezi cu fructe, torni jumatate din compozitie, pui restul de fructe taiate la mijloc, apoi restul de compozitie.

Dai la rece cateva ore, apoi rastorni pe un platou.
Va dorim pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu