25 apr. 2011

Ceaiul negru hidratează mai bine decât apa

Nutriţioniştii recomandă un consum zilnic de minimum 1,5 litri de lichide, în timp ce oamenii de ştiinţă susţin că patru-şase ceşti de ceai negru băute în fiecare zi pot suplimenta necesarul de lichide. Analizele de laborator au demonstrat că ceaiul negru deţine proprietăţi hidratante unice, deşi conţine cofeină.

Ceaiul negru reduce nivelul colesterolului din sânge, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Analizele de laborator au mai demonstrat că acest tip de ceai ajută la scăderea numărului trigliceridelor din sânge şi reduce masa de grăsime din organsim, potrivit gandul.info.

În plus, ceaiul negru reduce riscul infecţiilor virale, oferind organismului o imunitate crescută, ajută la eliminarea toxinelor din corp şi elimină stările de oboseală, datorită conţinutului de cofeină.

Cercetările anterioare au demonstrat că ceaiul negru reduce riscul de arteroscleroză şi comoţie cerebrală. Mai mult, oamenii de ştiinţă olandezi şi americani au constatat că persoanele care beau zilnic patru ceşti de ceai negru prezintă un risc cu 50% mai mic de a suferi un infarct.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu