Argila este cunoscută astăzi ca panaceu universal şi aproape fără contraindicaţii, fiind folosită încă din antichitate cu rezultate excepţionale. Practicată şi în ţara noastră ca remediu tradiţional, această terapie plasează argila la rangul de medicament al viitorului.
Proprietăţi
Este bogată în minerale naturale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu.
Proprietăţile de bază ale argilei sunt: dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, antitoxic, absorbant, degresant şi nu în ultimul rând: putere antioxidantă.
Se foloseşte atât în cure interne cât şi externe sub formă de apă de argilă, lapte de argilă, cataplasme şi băi, restabilind echilibrul acido-bazic al organismului, remineralizându-l şi stimulând activitatea glandelor endocrine.
„Doctoria minune”
Indicată în următoarele afecţiuni: ulcer, gastrite, colite, enterocolite, parazitoze, hemoroizi, fisuri anale, hepatite, ciroze, insuficienţă hepatică şi biliară, nefrite, cistite, litiaze renale, prostată, anexite, astm, tuberculoză, bronşită traheică, otite, sinuzite, boli de nervi, paradontoze, micoze bucale, abcese dentare, pancreatită, insuficienţă tiroidiană, afecţiune reumatice, intoxicaţii, obezitate, diabet, boli ale inimii, tumori benigne şi unele forme de cancer cum ar fi: cel al stomacului, colonului, rinichiului, vezicii urinare.
Cura internă se face în prima fază pe durata a trei săptămâni, în fiecare zi bându-se câte un pahar de apă argiloasă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol dimineaţa, şi înaintea meselor de prânz şi seara cu ½ oră.
Utilizare: Paharul de apă de argilă se prepară de seara pentru a doua zi, se pune o linguriţă de argilă într-un pahar cu apă. Primele trei zile se bea doar apa fără a agita argila din pahar. După aceea se consumă împreună cu argila, amestecând cu o linguriţă înainte de a se consuma compoziţia din pahar. Cura se continuă timp de 6 luni, câte 10 zile pe lună. În timpul acestei cure nu se consumă grăsimi animale şi alcool.
Efecte curative
În primele zile de tratament urina şi scaunul pot prezenta modificări: miros urât, uşoară constipaţie sau diaree, urină tulbure şi închisă la culoare. Nu trebuie să se întrerupă tratamentul, încep să se elimine toxinele, purificându-se astfel organismul.
Pentru uzul extern se prepară pasta de argilă.
Punem argila într-un vas, turnăm progresiv apă amestecând continuu cu o lingură de lemn până obţinem o pastă densă. Din ea se prepară cataplasmele care se aplică de 2-3 ori pe zi timp de 2-3 ore. Pentru acnee se întinde pasta pe faţă lăsând-o 10-15 minute, apoi se spală faţa cu apă călduţă.
Se pot face şi spălături vaginale şi clisme în doze de 3-4 linguri la 1 litru de apă, la temperatura corpului.
Folosind regulat cura de argilă veţi scăpa de riduri şi obrazul se va catifela.
Eficienţa mare pe care o are în majoritatea afecţiunilor face din terapia cu argilă un tratament naturist de excepţie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu