19 apr. 2011

Ciorba de miel

Pentru ultima saptamana din Postul Mare va propunem o reteta cu carne de miel si anume Ciorba de Miel, ideala pentru masa de Paste.

Ingrediente
400 g carne de miel
O ceapa medie
2 morcovi medii
O telina mica
Un pastarnac mic
O legatura de ceapa verde
o lingura de untura
1/3 pahar de orez
O legaturica de tarhon sau o lingura de tarhon in otet
½ cana de smantana
2 galbenusuri
O lingura de faina
½ legatura de patrunjel
7-8 boabe de piper negru
Sare dupa gust
2 linguri de otet, sau dupa gust
Mod de preparare
Se taie carnea in bucatele, se opareste, apoi se pune la fiert in apa rece.
Zarzavatul se curata si se taie in felii si se adauga impreuna cu orezul si cu boabele de piper peste carne (dupa ce s-a luat spuma de deasupra). Se fierbe la foc fic timp de 35-40 de minute, apoi se adauga tarhonul si ceapa verde tocate.
Se aduga otetul si ouale batute cu smantana. Se ia de pe foc si se sareaza dupa gust.
Se serveste presarata cu patrunjel tocat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu