4 apr. 2011

Sanatatea din fructele proaspete sau uscate natural

Singurele dulciuri perfect sanatoase sunt fructele ecologice crude consumate in sezonul lor de aparitie. De asemenea, fructele preparate acasa, traditional, prin uscare, poamele din mere, pere, prune sunt recomandate in timpul sezonului rece. Magiunul traditional de prune fara adaos de zahar este un dulce sanatos, energizant-fortifiant, care poate fi consumat cu moderatie si de catre diabetici, respectand principiul excluderii cantitatii echivalente de glucide din alte alimente zilnice. 


Dulciurile preparate chiar in casa din faina de patiserie (alba) cu grasimi animale sau uleiuri vegetale si zahar nu sunt rezomandate decat cu prilejul marilor sarbatori si consumate cu moderatie (placinta cu mere, tarta cu fructe etc.). Puddingurile industriale nu sunt sanatoase, avand incarcatura glicemica ridicata si multe E-uri si arome artificiale. 


Un dulce de casa bun poate fi inghetata de tip sorbet preparata din sucuri fresh de fructe congelate pe betisoare. 


Sucurile fresh din fructe trebuie preparate in blender, pentru a obtine mai degraba un piuree, fara sa indepartam coaja si pulpa. Piuree-ul obtinut trebuie diluat cu apa oligominerala si consumat imediat, numai pe stomacul gol si neamestecat cu cereale sau alte ingrediente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu