Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei la care nu trebuie sa renuntam la el cu niciun pret! Dimineata ar trebui sa consumam cantitativ circa o treime din hrana zilnica, iar meniul ar trebui sa contina: grasimi (unt, branzeturi, oua), proteine (carne rosie, oua), glucide lente (paine integrala, cartofi fierti).
Exemplul 1
- 1-2 oua pregatite scrob (omleta sparta), din oua de preferat ecologice sau inscriptionate cu cifra 1 sau 2
- 70 g paine integrala (3 felii) fara aditivi alimentari
- 10-20 g unt natural (untul se consuma de preferinta dimineata)
- ceai de plante sau ceai verde, negru, cafea filtru de buna calitate (150ml), fara indulcitori. Se poate adauga putin zahar brun sau miere (numai dupa ce temperatura scade sub 40?C).
Exemplul 2
- 150 g gratar de manzat pregatit fara sursa de foc deschis sub carne, cu garnitura 300 g legume fierte asezonate cu un sos de ciuperci sau rosii
- Ceai de plante sau ceai verde, oolong, negru, cafea espresso fara laspte. Se poate adauga putin zahar brun, miere naturala, sirop de artar numai dupa ce temperatura scade sub 40?C
Exemplul 3
- cereale care sa fie consumate la micul dejun, de preferinta, in una dintre zilele de post
- cerealele de mic dejun trebuie sa fie obtinute din macinis integral sau din amestecuri de grau dur si comun, quinoa sau amarat
- sa nu fie obtinute prin expandare, ci sub forma de fulgi de ovaz
- de preferat sa nu fie acperite cu galzuri de zahar, miere, caramel, ciocolata
- cerealele se vor asocia cu nuci, seminte, leguminoase, dar nu cu fructe, inclusiv fructe uscate
- se vor consuma cu ceai sau cu lapte de soia sau orez si nu cu iaurt sau lapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu