4 apr. 2011

Prajitura cu mere

Daca va e pofta de ceva dulce in Postul Sfintelor Pasti, atunci solutia este Prajitura cu Mere, foarte gustoasa si usor de facut.

Timp Preparare: 1 h
Complexitate: mica

Ingrediente:

- 20 linguri apa calduta
-18 linguri ulei de floarea -soarelui
-1 cub drojdie
-3 linguri zahar,
-putina sare
-faina cat cuprinde
-2 kg mere,
-zahar si scortisoara dupa gust.

Preparare:

Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul, zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete(ca la paine, eu nu cantaresc niciodata faina, dar cred ca in jur de 500g). Lasi 15 min la dospit.

Intinzi prima foaie in tava, coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min.

Rece o poti pudra cu zahar+zahar vanilat.
Deasupra am pus putina glazura de lamaie.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu