25 apr. 2011

Alimente care favorizeaza cancerul

Mancarea joaca un rol extrem de important cand vine vorba despre sanatate, cel mai important argument fiind acela ca in anumite conditii poate facilita aparitia cancerului. Iata care sunt cele mai periculoase alegeri alimentare:

Alimentele ce contin foarte multi aditivi alimentari. Ce ar fi salamurile si carnatii fara E-uri care sa le dea culoare, sa le intensifice gustul si sa le tina in garantie cel putin jumatate de an? Cei mai periculosi aditivi sunt nitritii si nitratii, care coloreaza frumos si conserva cat mai mult carnea, insa mai exista si stabilizatorii, agentii de gelifiere si de culoare care pot provoca leziuni la nivelul organelor interne
, vizate fiind in special tractul digestiv, ficatul, bila si pancreasul.

Din pricina continutului foarte mare de substante chimice de acest fel cat si a potentialului oncogen, mustarul, margarina, branza topita, conservele, mezelurile, afumaturile si preparatele instant sunt in topul alimentelor de eliminat din alimentatie.


Carnea rosie, prajita bine 

Oamenii de stiinta au decoperit ca exista o legatura intre consumul de carne rosie procesata si diferite forme de cancer. Anumite substante continute in acest tip de carne determina mutatii la nivelul AND-ului care mai tarziu favorizeaza aparitia cancerului.

Specialistii recomanda moderatie in privinta consumului de carne rosie, cat despre modul de preparare, este de preferat sa fie facuta la gratar sau fiarta.

 
Grasimile.

Slanina, uleiul rafinat, untul, untura si unele deserturi cresc riscul de aparitie a bolilor maligne din pricina faptului ca acizii grasi saturati favorizeaza dezvoltarea tumorilor. In plus, grasimile saturate favorizeaza producerea de acizi biliari si ridica nivelul de LDL (colesterol rau) in sange, ambele fiind elemente care preced aparitia cancerelor
si sporesc productia de hormoni estrogeni, substante direct implicate in cancerul mamar si cel de col.

Prajelile in ulei. Folosit si rasfolosit, uleiul devine otrava pentru organism. Pe langa riscurile pe care le implica din perspectiva contintului de grasimi saturate, alimentele prajite in ulei sunt adevarate bombe cancerigene. Cartofii prajiti, ouale ochi sau friptura ar trebui evitate pe cat posibil intrucat uleiul incins produce substante cu potential cancerigen: glicidamide, cetone si acrilamide.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu