3 apr. 2011

Cum sa scapi de celulita prin alimentatie?

De la inceput trebuie sa spunem ca nu exista o dieta anticelulitica universala si ca de fapt nici nu este vorba de o dieta, ci de un stil de viata anticelulitic personalizat. 
Pielea, fesele, coapsele dumneavoastra au capatat un aspect falsc, pufos, ca de vata, datorita afectarii tesutului adipos subcutanat profund, care se afla sub epiderm si derm. Acest tesut este format in principal din fibre conjunctive care inconjoara grupuri de celule adipoase dispuse in forma de ciorchine, formand paniculi adiposi. 
In lipsa miscarii, tesutul subcutanat nu arde grasimile in exces si nici nu elimina apa. Astfel se acumuleaza din ce in ce mai multa apa, grasime si toxine, care declanseaza un proces inflamator, iar adipocitele cresc si se deformeaza pana cand pielea devine flasca, fara elasticitate, aparand semnele celulitei. 
Pe de alta parte, odata cu inaintarea in varsta capacitatea de regenerare a colagenului, care asigura elasticitatea si aspectul tineresc al pielii, scade. Astfel, celulita se agraveaza. 

Adio dulciuri!
Alimentele rafinate cu index glicemic ridicat si incarcatura glicemica ridicata consumate in exces, furnizeaza o cantitate mare de glucide cu absorbtie rapida, care in parte sunt transformate in energie si glicogen. Excesul de zaharuri este transformat in grasime, care se depune in testutul adipos, care isi pot mari volumul de pana la 100 ori.
Alimentele rafinate industriale sau casnice sunt sarace si in nutrienti, micronutrienti si non-nutrienti, modificand in consecinta calitatea si cantitatea tesutului conjuctiv esential pentru arhitectura si supletea pielii. 
Sedentarismul agraveaza situatia, impidicand eliminarea toxinelor si drenarea lichedelor. Respiratia vicioasa accentueaza si ea prin efecte de hipoxie, oxigenarea si detoxifierea.

2 comentarii:

regim de slabire spunea...

Printr-o alimentatie echilibrata poti scapa de celulita!

celulita spunea...

Nu este deajuns doar prin alimentatie ca sa poti scapa de celulita.Trebuie sa combini o dieta echilibrata cu exercitii si cu suplimente alimentare!

Trimiteți un comentariu