Ingrediente
- vin alb sec 1 pahar
- costiţă afumată 200 gr
- morcov 1 bucata
- ceapă 1 bucata
- boia de ardei dulce 1 lingurita
- piper
- sare
- unt 100 gr
- carne de miel 1 1/2 kg
- cimbru 2 lingurite
- ţelină 1 bucata medie
- supă de carne 1 cana
- muştar
Mod de preparare
Se scot oasele de la carne si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea astfel pregatita se ruleaza, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.
Carnea se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu).
Cand s-a facut pe o parte, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se unge pe deasupra cu mustar.
Se scoate cand se coace, se inlatura ata si se taie felii groase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu