Puternic si sanatos este cel ce se cunoaste pe sine. A ne cunoaste pe noi insine inseamna a ne elibera de scheme care ne-au fost impuse de-a lungul vietii si care nu ne fac bine si ne trag inapoi. Aplicarea unui bun simt elementar poate servi ca reper pentru decoperirea sinelui nostru si imbunatatirea relatiei cu alimentul.
Frugalitatea
Acest lucru poate fi realizat treptat, reducand cu 10-30% din cantitatea alimentelor consumate in timpul zilei. Consumul preponderent de hrana sa se faca in cadrul micului dejun, care nu trebuie niciodata sarit. Supraconsumul este cauza digestiei defectuoase, a proceselor de fermentatie-putrefactie din tractul digestiv, generare de toxine.
Personalizarea stricta a dietei
Suntem unici si inegali in fata alimentelor, asta afirma stiinta nutritiei. De aceea este necesar sa cunoastem cerintele reale ale organismului nostru. Pentru aceasta trebuie sa fim atenti la semnalele pe care organismul ni le transmite.
Nu uitati hrana vie!
Este extrem de benefic sa introducem in dieta noastra macar o parte de legume si fructe crude, testand efectul fiecareia asupra digestiei.
Respectarea principiilor de crononutritie
Adaptarea consumului de alimente in functie de bioritmul zilnic, dar si in functie de anotimp si locul in care traim.
Gatiti in casa si consumati cat mai des alimente gatite
Alimentele de baza, cotidiene, ar trebui gatite in casa. Alimentele la cutie, mancarurile gata preparate ar trebui sa fie consumate numai in caz de urgenta. Daca nu aveti timp sa gatiti in cursul saptamanii puteti prepara, cand timpul va permite, o cantitate mai mare de hrana, care apoi este impartita in portii de vor fi congelate si consumate ulterior.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu