Daca vreti sa beti ceva, ca doar suntem oameni si avem mereu prilej de petrecere si sarbatorire, iata cum sa o faceti astfel incat sa va simtiti bine si sa nu va puneti sanatatea in pericol.
Trebuie sa stiti ca alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea nu numai a enzimelor digestive, ci si a unor enzime metabolice. Alimentare sunt numai alcoolul si bauturile alcoolice obtinute prin fermentatie (bere, vodka, vin, whisky, cidru, calvados, coniac, tuica, sau pe baza de alcool de fermentatie de origine agricola: lichioruri, bitter s.a.) si nu bauturile pe baza de alcool etilic de sinteza din petrol.
NU:
-consumati alcool pe stomacul gol si in prima parte a zilei
-amestecati bauturile alcoolice intre ele sau cu bauturi energizante, droguri, medicamente
DA:
- inainte de a comsuma bauturi alcoolice mancati un aliment solid, greu digerabil (ex. paine cu unt) pentru a incetini absorbtia alcoolului si aparitia starii de ebrietate
- masa luata in compania alcoolului sa fie hranitoare, bogata in vitamine, minerale, fitonutrienti
- evitati asocierea consumului de alcool cu fumatul
- luati pauze in aer curat si faceti putina miscare fizica intre reprizele de consum de bauturi alcoolice
- consumati numai bauturi alcoolice naturale, autentice si in cantitati moderate
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu