15 mai 2011

Apa – cel mai bun medicament creat vreodata

Cata apa beti zilnic? Majoritatea oamenilor nu bea suficienta apa! Apa este principala substanta chimica din corpul dvs., reprezentand, in medie, 60 % din greutatea dvs. Fiecare sistem din corpul vostru depinde de apa. Spre exemplu, apa elimina toxinele din organele vitale, transporta nutrienti spre celule si furnizeaza un mediu umed pentru urechi, nas si tesuturile gatului.

Cercetarile desfasurate de specialisti demonstreaza clar ca deshidratarea este cea mai comuna maladie si in acelasi timp si cea mai usor de prevenit. Rezultatele arata ca adeseori arsurile, durerile reumatice, durerile de spate, migrenele si dureri ale picioarelor sunt aparute din cauza deshidratarii.

Acest lucru are sens in conditiile in care studiem fiziologia corpului uman. Incepand cu spatele buzelor si mergand pana la rect exista o mucoasa ce captuseste acest traseu. Aceasta captuseala acopera intreaga lungime a sistemului digestiv si de obicei ranile asupra acestei captuseli duc la aparitia unor boli serioase.

Rolul acestei captuseli este de a filtra toxinele si a ajuta la transportul mancarii in jos pe tractul digestiv. Pe masura ce mucoasa isi pierde din elasticitate si hidratare apar si durerile, imbatranirea si eventualele boli si afectiuni.

Intrebarea pe care trebuie sa v-o puneti este daca chimicalele si procedurile extrem de scumpe pot vindeca organismul atunci cand problema poate sa fie doar o deshidratare cronica.

Intre timp s-au mai facut si alte cercetari. Dar rezultatele initiale sunt cele decisive. Oamenii bolnavi nu beau suficient de multa apa zilnic. Acest lucru este unul care trebuie sa ne dea de gandit si sa aplicam atunci cand dorim sa stabilim un regim pentru imbunatatirea starii noastre de sanatate.

Teoriile cercetatorilor spun ca deshidratarea la nivel celular duce la o moarte prematura si dureroasa a carei cauza s-a crezut a fi pana acum o boala cu origini necunoscute. Vestea cea mare este ca exista o solutie simpla!

Specialistii recomanda consumul mare de apa in fiecare zi. Acest regim va va ajuta sa va mentineti celulele, incheieturile si pielea hidratate.

In fiecare zi pierdem apa prin respiratie, transpiratie, urina si miscare. Pentru ca organismul nostru sa functioneze corect trebuie sa ii furnizati in mod continuu apa prin consumul de bauturi si mancare care contin apa.

Cateva abordari tind sa aproximeze necesarul mediu de apa pentru un adult sanatos ce locuieste intr-o clima temperata. Dintre acestea va prezentam doar doua si anume:

Abordarea prin inlocuire

Eliminarile medii prin urina pentru adulti sunt de 1,5 litri pe zi. Pierdeti aproape inca un litru pe zi prin respiratie, transpiratie si miscari de baza. Mancarea  reprezinta circa 20 % din totalul de fluide ingerate, deci daca beti 2 litri de apa sau alte bauturi zilnic (un pic mai putin de 8 cesti) impreuna cu o dieta normala, in mod normal veti inlocui fluidele eliminate;

Tehnica regimului alimentar

Institutul de Medicina sfatuieste ca barbatii sa consume pe putin 3 litri (aprox. 13 cesti) de bauturi zilnic, iar femeile 2,2 litri (aprox. 9 cesti) de bauturi zilnic.

Daca sunteti ingrijorat in legatura cu aportul de fluide, consultati un doctor sau un dietetician. Acestia va pot ajuta sa determinati cantitatea de apa potrivita pentru dvs.

Cu toti am auzit acea vorba veche ce spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Astazi trebuie sa adaugam si expresia “fara apa, asa cum ni s-a recomandat, ne vom imbolnavi si vom imbatrani” !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu