Beneficiile hidroterapiei sunt recunoscute de acum cateva sute de ani. Incercati sa descoperiti informatii despre acest subiect si despre cum functioneaza hidroterapia si nu veti regreta.
Beneficiile “vindecarii cu apa” sau hidroterapia sunt recunoscute de ani de zile. In Europa, unde este in mod special populara hidroterapia, exista numeroase centre de sanatate ce ofera facilitati pentru tot felul de tratamente si programe bazate pe puterea apei.
Vindecarea cu apa este una dintre cele mai vechi, ieftine si sigure metode pentru tratarea multor afectiuni des intalnite. Stim cu totii, din propria experienta, ca apa nu este doar pentru curatire, ci si pentru a ne face sa ne simtim mai bine.
Cand va scufundati intr-o cada cu apa fierbinte, dupa o zi stresanta, stiti ca va veti simti mult mai bine cand veti termina baia, deoarece apa fierbinte indeparteaza oboseala si previne intepenirea corpului.
Vechile civilizatii au recunoscut puterea vindecatoare a izvoarelor naturale reci si fierbinti. In secolul al IV lea i.Ch., medicul grec Hipocrate prescria imbaierea si consumul de ape minerale pentru efectele terapeutice. Romanii au construit acele bai comune exceptionale tocmai pentru ca ei credeau in puterea izvoarelor termale.
Vindecarea cu apa, acasa, este foarte simpla. Baile si dusurile sunt bune pentru tratarea intregului organism. In tratarea intregului corp, apa trebuie sa treaca de nivelul umerilor. Apoi mai exista bai de sezut, care sunt numai pentru tratarea fundului, soldurilor si partii de jos a abdomenului.
Mai exista si bai la picioare, bai cu vapori, plus alte numeroase tipuri de bai ce se concentreaza pe diverse parti ale corpului. Adaugand ierburi dintre cele mai variate, cu proprietati vindecatoare, se creste puterea baii.
Baia in totalitate trebuie facuta la o temperatura cuprinsa intre 32 si 35 grade Celsius, apa trecand de umeri. O baie calda calmeaza nervii si este benefica pentru vezica si problemele urinare, raceli usoare si febra usoara. Adaugand ierburi, ajutati la catifelare si hidratare, la stimulare sau relaxare. Baia fierbinte trebuie sa tina cel putin 20 de minute.
Baia la sezut trebuie facuta in apa in care sa intre doar posteriorul si soldurile. Baia la sezut fierbinte urmata de rece este benefica in mod special in cazul afectiunilor la nivelul abdomenului sau ale sistemului reproducator, inflamatiilor, congestiilor pelviene, crampelor, hemoroizilor, problemelor menstruale si durerilor intestinale sau de rinichi.
Baia la picioare presupune sa va bagati talpile si gambele intr-un recipient adanc plin cu apa. Pentru picioarele reci, o baie fierbinte de 15 minute poate face miracole. Este de asemenea folositoare pentru vezica, rinichi, inflamatiile gatului si urechi.
Pentru picioarele obosite, se recomanda o baie rece. In acelasi timp, se spune ca baile alternante, rece-fierbinte, la picioare, imbunatatesc circulatia la nivelul picioarelor, ajuta in tratarea venelor varicoase, la tratarea insomniei, durerilor de cap si a tensiunii arteriale ridicate.
Alternarea bailor reci cu cele calde pentru tratarea mainilor si picioarelor, punand doua boluri, unul cu apa cat de fierbinte posibil, iar celalalt rece, se poate face chiar acasa.
Puneti mainile sau picioarele in apa fierbinte pentru 1 minut, apoi scufundati-le in apa rece pentru 20 de secunde. Apoi iar in fierbinte si apoi in rece timp de 10 minute, finalizand cu o scufundare in apa rece. Benefica pentru incheieturi artritice si picioare obosite si dureroase, alternarea bailor fierbinti cu cele reci stimuleaza si circulatia.
Tineti minte ca aplicarea caldurii aduce alinare, elibereaza tensiunea musculara si reduce durerea. Caldura imbunatateste circulatia facand vasele de sange sa se dilate. Raceala poate fi calmanta sau stimulanta.
Vindecarea cu ajutorul apei ajuta la mentinerea functiilor metabolismului si ne face sa ne simtim mult mai bine, fiind in acelasi timp, usor de realizat acasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu