15 mai 2011

Papadia, soldatul impotriva obezitatii

Dupa ce se instaleaza primavara, bine-cunoscuta papadie apare in peste o suta de specii. Desi este clasificata de multi ca fiind o buruiana, papadia detine o multime de proprietati miraculoase tamaduitoare.
 
Este utilizata in tratarea a foarte multe afectiuni datorita sursei importante de potasiu, calciu, fosfor si fier. Mai mult decat atat, frunzele mici plante galbene contin numeroase vitamine precum complexul B, A, C si D.


Papadia combate obezitatea

Aceasta planta este recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni provocate din cauza unui dezechilibru glandular. Astfel, ceaiul de papadie este eficient in combaterea obezitatii, reumatism, ateroscleroza, guta etc. De asemenea, o cura cu tije de papadie ajuta la stimularea activitatii ficatului, fiind recomandata in tratamentul cirozei hepatice si al litiazei biliare.

Datorita actiunii diuretice papadia este eficienta intr-o cura de detoxifiere, deoarece elimina toxinele din organism. Utilizata pentru uz extern, aceasta planta vindeca eczemele varicoase, acnee, dureri articulare.

Se poate utiliza in multiple modalitati: ceaiuri, tincturi, cataplasme, insa poate fi consumata si in alimentatie, adaugand de exemplu cateva frunze proaspete de papadie la salatele obisnuite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu