15 mai 2011

Beneficiile apei cu lamaie

Lamaia are o aroma proaspata, puternic revigoranta. Cand va ganditi la lamaie s-ar putea sa va duceti cu gandul la dulceata acrisoara a limonadei din timpul verii si poate doar atat. Ati auzit vreodata zicala „Cand viata iti arunca o lamaie, fa din ea limonada?”. Haideti sa facem apa cu lamaie mai bine!

Este bine de stiut ca apa cu lamaie aduce numeroase beneficii pentru sanatate, pe termen lung. Exista anumite utilizari ale apei cu lamaie la care nici nu v-ati gandit. In fiecare zi, consumam cafea, sucuri, ceaiuri si bauturi acidulate, care nu sunt neaparat bune. In schimb, apa cu lamaie este o sursa foarte buna de vitamina C si antioxidanti.
 
De asemenea, apa cu lamaie contine vitamine (precum vitamina B si riboflavina), minerale (precum calciu, magneziu, fosfor), proteine si carbohidrati. Lamaile sunt foarte acide, dar contin acizi buni, de care organismul are nevoie. Daca organismul vostru nu este alcalin, asa cum ar trebui, atunci s-ar putea sa suferiti de o serie de probleme de sanatate precum arsuri sau reflux acid sau alte afectiuni digestive. Un organism acid poate da peste cap si alergiile, mai ales daca suferiti de astm sau de dureri frecvente de cap.


Eliminarea toxinelor din organism

Pentru a scapa de o infectie a tractului urinar sau a rinichilor, trebuie de detoxifiati organismul si sa il alcalinizati cu ajutorul apei cu lamaie. Fiind antiinflamatorie, ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare si a toxinelor din organism, racorind aproape imediat tesuturile inflamate care cauzeaza infectia.

 
Tine la distanta indigestia

Consum de lamaie proaspat stoarsa intr-un pahar cu apa calduta dimineata, inainte de micul dejun si seara, inainte de cina, va imbunatati considerabil indigestia. Apa cu lamaie determina ficatul sa secrete mai multa bila, ajutand astfel la digestie. Adaugand putina apa la apa o veti putea bea mult mai usor. Consumul de apa cu lamaie in mod regulat ajuta la prevenirea constipatiei.


Reduce febra

Lamaia este un bun remediu pentru raceala, gripa si febra. Reduce febra prin cresterea transpiratiei.


Trateaza durerile in gat

Apa cu lamaie prezinta o activitatea antibacteriana si este considerata a fi eficienta ca remediu pentru durerile in gat. Beti cateva pahare de apa cu lamaie pe parcursul zilei si va veti simti mult mai bine. De asemenea, este foarte folositoare si in cazul astmului si amigdalitei.


Tratarea infectiei urinare

Apa cu lamaie are efect diuretic si s-a dovedit prin studii ca este valoroasa in cazul cistitei. Consumul de suc de lamaie cu apa fierbinte, de cateva ori pe zi, ajuta la calmarea senzatiei de usturime si elimina si sangerarile in cazul cistitei.


Purifica sangele

Deoarece apa cu lamaie contribuie la purificarea sangelui, ea este cel mai bun tratament in cazul bolilor precum holera si malarie.


Ajuta la diminuarea greutatii

Apa cu lamaie impreuna cu miere ajuta la mentinerea energiei corpului atunci cand esti la regim si reduce greutatea corporala. Este cu siguranta un remediu foarte bun, natural, pentru cei ce vor sa slabeasca.


Benefica pentru piele

Avand proprietati antiseptice, lamaia este utilizata pentru tratamentul pielii crapate. Vindecati buzele crapate amestecand cateva picaturi de apa cu lamaie cu glicerina si frecati buzele. Apa cu lamaie este considerata un remediu eficient, preparat in casa, pentru acnee, eczeme si multe alte probleme ale pielii.


Imbunatateste sanatatea dentara

Aplicand suc proaspat de lamaie pe zonele unde va dor dintii veti reduce durerile. Masarea gingiilor cu suc de lamaie va opri sangerarea gingivala.

Dupa ce ati citit toate aceste informatii, dati fuga la magazin si cumparati cateva lamai! In cinstea apei cu lamaie si a beneficiilor ei!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu