15 mai 2011

Tratarea acneei prin acupunctura

Acneea este termenul folosit pentru  porii astupati (puncte negre sau puncte albe), cosuri si chiar formatiuni mai profunde (chisturi sau nodule), care acopera fata, gatul, pieptul, umerii si chiar partea superioara a bratelor.

Cea mai intalnita forma de acnee este acneea vulgaris. Reprezinta un exces de secretii grase ale glandelor in combinatie cu celulele moarte ale pielii, care blocheaza foliculii de par. Secretia de grasime este de obicei depozitata in spatele porilor astupati, ducand la aparitia unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor specifice pielii. Ca raspuns, pielea devine inflamata, cauzand leziuni vizibile.

Acneea afecteaza majoritatea adolescentilor. Peste 4 din 5 oameni cu varste intre 12 si 24 de ani sufera de acnee cel putin o data in acesti ani. Desi aceasta afectiune este asociata cu perioda adolescentei, ea poate afecta persoane de toate varstele.


O metoda alternativa de tratare a acneei este acupunctura…

Acupunctura este o metoda de vindecare si de imbunatatire a sanatatii, ce apartine medicinei alternative. Acupunctura este o metoda traditionala chinezeasca, ce presupune insertia unor ace in diferite puncte ale corpului. Aceste puncte sunt de fapt locurile unde canalele energiei qi, care circula prin intreg corpul, ies la suprafata, intersectandu-se cu pielea.

Energia qi, care este energia vitala a organismului, cea care il mentine in viata, se misca in mod constant prin 14 canale denumite meridiane. Ele sunt dispuse simetric de-a lungul corpului. Potrivit medicinei chineze traditionale, blocajul apare atunci cand aceste meridiane ale energiei qi sufera un dezechilibru, care duce la aparitia diverselor afectiuni.

Acneea este o boala a pielii care afecteaza fata, gatul, pieptul, bratele, dar si alte parti ale corpului. Asadar, logic, exista tratamente specifice, utilizand tehnicile acupuncturii.


Ce sa ne asteptam de la un tratament prin acupunctura menit sa vinedece acneea?

In primul rand este bine sa stiti ca acupunctura nu are efecte secundare si poate ajuta la vindecarea diferitelor forme de acne.

Specialistul in acupunctura poate aplica diverse metode. Tehnica acupuncturii poate utiliza una sau mai multe tehnici combinate. Cele mai des intalnite tehnici ce se aplica in cazul acneei sunt  acupunctura pentru echilibrare hormonala si acupunctura la nivelul urechii. In cazul femeilor acestea pot fi si mai folositoare, oferind beneficii suplimentare, vindecand si starile mentale oscilante si durerile menstruale.


De luat in considerare…

Eficacitatea acupuncturii depinde foarte mult de experienta si calificarea specialistului in acupunctura. Este bine sa mergeti la o persoana care are studii si certificate in domeniu si care are experienta cu aceasta tehnica. Este de folos si sa discutati cu alti pacienti, pentru a va face o idee despre profesionalismul de care specialistul da dovada.

Cu siguranta vi se va cere sa va schimbati si stilul de viata si stilul nutritional. Nu uitati, rabdarea este un ingredient  cheie al acestei retete, mai ales pentru ca este nevoie de 3-4 sedinte inainte de aparitia primelor rezultate.

Acupunctura este o optiune buna pentru cei care nu sunt pregatiti sa apeleze la chirurgie plastica, laser sau nu sunt dispusi sa consume o cantitate mare de medicamente, printre care si antibiotice. Acupunctura poate fi combinata si cu alte metode naturale de tratare a acneei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu