11 mai 2011

Ce alimente sunt potrivite să le consumăm seara?

Dacă răspunsul la această întrebare încă vă mai dă de gândit, aveţi mai jos câteva justificări referitoare la binele sau răul pe care ni-l provoacă consumul alimentelor seara. 

Se ştie că somnul poate fi influenţat de alimentaţie dacă mâncăm seara târziu. Dacă ne-am obişnuit să mâncăm la ore târzii şi apoi să mergem la somn, procesul digestiv începe atunci să se pună în funcţiune şi de aici apar insomniile. De asemenea, pentru a avea un somn liniştit, este indicat să mâncăm cu două ore înainte de culcare.  
Ce trebuie să mâncăm la cină?
Alimentele potrivite la cină sunt:
 - cereale integrale
 - paste din făină integrală
 - orez brun
 - fructe
 - legume
 - lactate
Fructele şi legumele sunt cele mai potrivite pentru consum la masa de seară. Salata de fructe sau legume este cea mai indicată, deoarece are puţine calorii, dar ne oferă, în acelaşi timp, senzaţia de saţietate pe tot parcursul serii. La legume, puteţi adauga şi carne de pui, vită sau peste, însă trebuie să fie gătită la abur sau pe grătar. Lactatele, ideale pentru masă de seară, sunt hrănitoare şi au un aport caloric scăzut. Un pahar de lapte cald îndulcit cu puţină miere are un efect calmant asupra organismului.

Ce trebuie evitat la masă de seară?
 - mâncărurile de tip fast-food
 - dulciurile
 - băuturile carbogazoase
 - pastele
 - pâinea
 - prăjelile de orice fel sunt contraindicate la cină.
Este bine să evităm consumul acestor alimente seara, deoarece acestea ne pot ataca sănătatea şi astfel greutatea noastră este afectată. Se recomanda să mâncăm seara cu măsură şi într-un mod atent, pentru că alimentele consumate la orele târzii din noapte se acumulează la greutatea corpului. De aceea, un meniu sănătos zi de zi vă va scăpa de kilogramele în plus, nedorite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu