4 mai 2011

Cercetari in domeniul alergiei

Institutul National de Alergie si Boli Infectioase (NIAID) dirijeaza si sprijina cercetarile din domeniul alergiei bazate pe intelegerea fenomenului care are loc in organism in timpul reactiei alergice—secventa de evenimente care conduce la raspunsul alergic si factorii care sunt responsabili de bolile alergice. Intelegerea acestora va conduce la descoperirea unor metode mai bune de diagnostic, preventie si tratament a alergiilor.

NIAID sprijina o retea de Centre de Cercetare a Bolilor Alergice si Imunologice si a Astmului de pe teritoriul Statelor Unite. Centrele incurajeaza o coordonare stransa in randul oamenilor de stiinta care studiaza imunologia clinica si de baza, genetica, biochimia, farmacologia si stiintele naturii. Aceasta abordare interdisciplinara ajuta la transferul cat mai rapid al informatiilor cercetate de la cercetatorii de stiinta la medici si pacientii lor cu afectiuni alergice. Educarea pacientilor si a ingrijitorilor din domeniul sanatatii este un instrument important de control al bolilor alergice. Toate aceste centre de cercetare dirijeaza si evalueaza programe educationale bazate pe metode de control al bolilor alergice.

Cercetatorii care participa la Studiul Astmului din cadrul Cooperativei Nationale Inner-City a NIAID examineaza metode de preventie a astmului in randul copiilor minoritari din jurul orasului. Astmul, o cauza majora de morbiditate si spitalizare in randul acestor copii, este produs de un numar de factori posibili, incluzand alergiile la substantele din aer. Desi exista o serie de factori care declanseaza reactii alergice, cercetatorii au demonstrat faptul ca ereditatea are o influenta majora in dezvoltarea reactiilor alergice. De aceea, cercetatorii incearca sa identifice si sa descrie genele care determina susceptibilitatea unei persoane la bolile alergice.

Unele studii au ca scop identificarea unor metode mai bune de diagnostic si tratament al persoanelor cu boli alergice si de a intelege mai bine factorii care regleaza productia de IgE pentru a diminua raspunsurile alergice la pacienti. Diferite centre de cercetare incearca sa identifice modalitati care influenteaza celulele ce participa la reactiile alergice. Deoarece cercetatorii devin din ce in ce mai constienti de rolul factorilor de mediu in declansarea alergiilor, ei incearca sa evalueze modalitatile de control al expunerii la alergeni si substantele poluante pentru prevenirea reactiilor alergice. Aceste studii ofera promisiunea de a imbunatati tratamentul si controlul bolilor alergice si ofera speranta ca intr-o zi vor putea fi prevenite si bolile alergice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu