Cine nu cunoaste acea planta care traieste ca semiparazit pe foioase si esente fructifere, pe care nu o mai putem indeparta din viata noastra gratie puterii sale tamaduitoare ?
Se crede ca viscul cules de pe stejari si plopi are cea mai mare forta curativa.
Viscul influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular si realizeaza performante excelente in stimularea metabolismului .
In acelasi timp , actiunea sa asupra pancreasului este atat de buna , incat la o cura continua de ceai de visc diabetul isi pierde cauza aparitiei !
Viscul contine substante ce variaza dupa felul plantei gazda . Se citeaza prezenta : saponozidelor , a derivatilor acidului oleanolic , viscol , colina , vitamina C si E .
Viscul este leacul cel mai stimulant al functiei cardiace si circulatorii . Intrucat acesta contine substante active care normalizeaza functionarea intregului organism , el produce inimaginabilul : adica scade tensiunea arteriala la hipertensivi si o creste la hipotensivi . De scurta vreme viscul se utilizeaza ca un mijloc ce previne si combate cancerul ! Femeile pot folosi ceaiul de visc pentru combaterea dereglarilor menstruale , indispozitiilor din timpul menopauzei , palpitatiilor , starilor de agitatie .
MODUL DE PREPARARE :
Ceaiul de visc se pregateste doar ca extract rece ! Se pune peste noapte la macerat o lingurita cu varf de planta uscata intr-o cana cu 250 ml de apa rece . Dimineata se incalzeste usor , se filtreaza si se bea inghititura cu inghititura , pe stomacul gol , o cescuta dimineata si o cescuta seara . Cura anuala se efectueaza timp de 6 saptamani : se beau timp de 3 saptamani 3 cesti pe zi , 2 saptamani 2 cesti pe zi si o saptamana o ceasca pe zi .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu