1 mai 2011

5 exerciţii pentru fund ferm şi fără celulită

Pentru forme frumoase, sportul joacă un rol extrem de important. Fie că alegi să mergi la sala de gimnastică, fie că optezi pentru mişcarea în aer liber sau chiar acasă, sportul nu trebuie să lipsească din viaţa ta. Şi nu doar pentru frumuseţe, ci şi pentru sănătate. Iată 5 exerciţii care te vor ajuta să îţi modelezi posteriorul.


Exercitiul 1. 

Aşază-te pe o minge stabilă (swiss ball), spatele drept, muşchii abdominali încordaţi, picioarele pe podea, cu greutăţi de 1-2 kilograme în fiecare mână. Ridică piciorul stâng şi mâna dreaptă. Mâna stângă trage-o în spate (mimează mişcările pe care le faci în timp ce alergi). Repetă aceleaşi mişcări şi cu piciorul drept. Sunt recomandate serii de câte 20 de repetări pentru fiecare parte.


Exercitiul 2. 

 Întinde-te cu faţa în jos pe o minge stabilă cu palmele sprijinite pe podea. Încordează muşchii abdominali, îndreaptă spatele şi ridică picioarele cât mai sus faţă de podea. Efectuează mişcări de apropiere şi depărtare a picioarelor. Sunt recomandate serii de câte 15.


Exercitiul 3. 

Cu picioarele depărtate, la nivelul umerilor, cu palmele aşezate pe ceafă şi spatele drept execută genoflexiuni (îndoaie genunchii la 90 grade şi revino în poziţia iniţială). Sunt recomandate serii de câte 15-20 de repetări.


Exercitiul 4.

În picioare, cu picioarele îndepărtate la nivelul şoldurilor, în mâna stângă cu greutate de 1-2 kilograme şi mâna dreapă pe şold. Execută o fandare cu piciorul drept în spatele celui stâng. Schimbă apoi piciorul. Sunt recomandate serii de câte 10-15 repetări.


Exercitiul 5.  

În picioare, cu picioarele îndepărtate la nivelul şoldurilor, îndoaie uşor genunchii întinzând braţele la nivelul umerilor. Ridică piciorul drept şi trage braţele în faţă. Îndoaie piciorul drept spre fese şi revino în poziţia intiţială. Repetă mişcarea şi pentru piciorul stâng. Execută serii de câte 15 repetări pentru fiecare picior. 

1 comentarii:

dieta anticelulitica spunea...

Foarte bune exercitiile pe care ni le-ai prezentat mai sus!
Felicitari!

Trimiteți un comentariu