1 mai 2011

5 ingrediente cosmetice care-ţi distrug tenul

Cauţi o cremă de faţă care să îţi hrănească tenul, să-i redea strălucirea şi elasticitatea? Mare atenţie atunci când alegi crema, deoarece există ingrediente care pot să îţi facă mai mult rău decât bine.

Ingredientele la care face referire dr. Robert Morse în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine"  au numeroase efecte nedorite despre care nu se spun foarte multe lucruri. Iată care sunt acestea!

 

1. Propilen glicol


Se găseşte în:
fond de ten, loţiuni, deodorante, apă de gură, pastă de dinţi, produse pentru îngrijirea părului, cremă de ras.
Provoacă: iritaţii cutanate, inflamaţii şi afecţiuni dermatologice.


2. EDTA (acid tetra-acetic de amino-etilenă)


Se găseşte în: dizolvanţi şi produse spumante de igienă personală care formează spumă (spumant de baie, gel de duş, şampon, săpun şi produse de curăţare a tenului).
Provoacă: tulburări hormonale, cancer renal, cancer hepatic, afecţiuni dermatologice, renale şi intestinale.

3. Ulei mineral şi derivatele sale


Se găsesc: aproape toate produsele cosmetice, fiind un ingredient din petrol.
Provoacă: îmbătrânirea prematură a pielii, distruge bariera imunitară naturală a pielii (inhibându-i capacitatea de a respira şi de a absorbi substanţele necesare hidratării), afectează capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizează apariţia acneei şi a altor boli dermatologice.
Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

4. Parfumurile sintetice şi coloranţii


Se găsesc în:
majoritatea produselor de înrgijire corporală. 
Provoacă: alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Cum le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.

5. Lauret de sodiu şi/sau lauril sulfat (SLES/SLS)


Se găseşte în: apa de gură, şampoane, spumant de baie, produse pentru curăţarea tenului, cremă/gel de cărbierit, pastă de dinţi, gel de duş, detergenţi, soluţii pentru spălarea maşinilor, produse cosmetice.
Provoacă: iritaţii cutanate/afecţiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice. De asemenea, poate afecta sistemul nervos şi cerebral.


Reţete naturale de preparat acasă


Dacă ai probleme cu tenul este recomandat să eviţi substanţele agresive din creme, deoarece pot să îţi agraveze situaţia. Alege variantele cât mai naturale, fără parabeni, ftalaţi şi alţi aditivi care nu fac decât să înrăutăţească problemele tenului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu