4 mai 2011

Coada calului, cel mai bun hemostatic

In medicina populara, aceasta planta medicinala a fost apreciata inca din timpuri indepartate, in special datorita fortei sale hemostatice ( care are proprietatea de a opri hemoragia ) si a reusitelor in cazul bolilor renale si vezicale grave . 

Chiar preotul Kneipp, marele medic naturist popular, a fost acela care a readus coada-calului la importanta sa anterioara. Aceasta este “unica, de neinlocuit si inapreciabila ” in cazul hemoragiilor , al varsaturilor cu sange , al afectiunilor vezicale si renale, al pietrei si nisipului. In rani necrozate, chiar in abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. Ea spala, curata, dizolva, arde, indeparteaza tot ce este stricat. Preotul Kneipp atrage atentia in scrierile sale ca aceasta planta face sa stagneze fiecare tumora benigna sau maligna si o dizolva incetul cu incetul .

In cazul tumorilor compresele cu aburi de coada-calului sunt de cel mai bun ajutor. Modul de pregatire a compresei : se iau 2 maini pline cu coada-calului , se pun intr-o sita si se atarna peste o oala cu apa in clocot. Coada-calului aburita, inmuiata si fierbinte se pune intr-o panza si se aplica acolo unde se afla tumora, umflatura, chistul, abcesul, adenomul, melanomul, hematomul. In cazul bolilor foarte grave se incepe inca de dimineata cu aplicarea compresei in pat si se lasa 2 ceasuri pe locul bolnav. Dupa-amiaza se repeta procedeul iar peste noapte se procedeaza la fel. Bolnavul trebuie sa transpire si sa stea la cald. Aceeasi coada-calului poate fi folosita de 3-4 ori.

Pe cale interna coada-calului, neavand nicio contraindicatie  se foloseste  ca infuzie, adica : o lingurita de planta la un litru de apa. Se opareste, se lasa sa stea putin, dupa care se strecoara, iar cand s-a racorit se poate bea dar, inghititura cu inghititura, in special dimineata si seara inainte de masa .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu